EU i Tajvan žele ojačati model izravnih stranih investicija

EU i Tajvan žele ojačati model izravnih stranih investicija10. kolovoz 2018.

Tajvanska vlada je voljna i spremna započeti pregovore s Europskom unijom oko bilateralnog sporazuma koji će ojačati izravne strane investicije u Tajvan. EU je dugo vremena glavni izvor izravnih stranih investicija te se tajvanska predsjednica Tsai Ing-wen nada da će dobri međusobni odnosi poslužiti kao okidač za iniciranje razgovora koji bi rezultirao obostranom koristi.

Tsai je to izjavila nakon sastanka s Hansom van Baalenom, članom Europskog parlamenta i predsjednikom Saveza liberala i demokrata za Europu iz Belgije prilikom sastanka u Uredu predsjednice u Taipeiu. Prema navodima predsjednice, vladin pet plus dva program industrijske inovacije otvara vrata bogatoj suradnji između Tajvana i EU, posebno u područjima zelene energije i internetskog povezivanja

Ključna točka vladine razvojne strategije, program ekonomske obnove, cilja na još tri brzo rastuća sektora biotehnologije i farmacije, nacionalne obrane i pametnih strojeva, kao i promocije dva nova koncepta: kružne ekonomije i nove paradigme za razvoj poljoprivrede.