Tajvanska predsjednica ugostila parlamentarce iz Srednje Amerike

Tajvanska predsjednica ugostila parlamentarce iz Srednje Amerike13. srpanj 2018.

Tajvanska predsjednica Tsai Ing-wen ugostila je delegaciju parlamenata Srednje Amerike (PARLACEN) u svojoj rezidenciju u Taipeiu te se obvezala da će nastavili jačati veze između Tajvana i država srednjeameričke regije u širokom spektru područja od zajedničkih interesa. Tajvan uživa bliske odnose s mnogim državama Srednje Amerike, rekla je Tsai dodavši kako se tajvanska vlada neće ustručavati raditi s tim saveznicima u promoviranju obostrano korisnih poslovnih prilika te će ustrajati na pozicioniranju države kao izvoznog kanala cijele regije.

Od kada je u svibnju 2016. preuzela dužnost, Tsai je Srednju Ameriku posjetila dva puta. Prijateljske izjave prema državama te regije naglašavaju njezinu važnost za Tajvan rekla je Tsai dodavši da je to ilustrirano nizom zajedničkih projekata koji obuhvaćaju brojne projekte u područjima kao što su poljoprivreda, zdravstvo, ruralni razvoj i prava žena. Ubrzani razvoj Tajvana i njegovo iskustvo u inovacijama, kao i vrhunski talent i tehnološki napredak Tajvan čine idealnim partnerom za Srednju Ameriku. Vlada je voljna i spremna proširiti razmjenu i igrati središnju ulogu u unaprjeđenju regionalnog prosperiteta, rekla je predsjednica.

Tsai je također iskoristila priliku zahvaliti se PARLACEN-u za podršku tajvanskoj participaciji u međunarodnim organizacijama. To ulijeva nadu da će ta čvrsta podrška ostati prisutna i dalje i u globalno areni otvoriti dodatni prostor za Tajvan, rekla je Tsai. Delegacija PARLACEN, koju prevodi predsjednik Tony Raful Tejada, za posjetu Tajvanu predvidjela je pet dana. Ostale aktivnosti uključuju susrete s visokim predstavnicima tajvanskog parlamenta i Ministarstva vanjskih poslova, kao i posjete lokalnim kompanijama i kulturnim institucijama.